«دستکاری در رسانه‌های اجتماعی» به چاپ سوم رسید

«دستکاری در رسانه‌های اجتماعی» به چاپ سوم رسید

کتاب «دستکاری در رسانه‌های اجتماعی» از مجموعه کتاب‌های انتشارات همشهری به تازگی به چاپ سوم رسیده است. این کتاب محصول پروژه‌‌ی پژوهشی فراملیتی موسسه اینترنت آکسفورد است که به کمک رسانه‌های اجتماعی و زیر نظر «ساموئل سی.وولی»و «فیلیپ ان.هوارد» درباره‌ی فرایندهای دستکاری افکار عمومی صورت گرفته است. این کتاب برای نخستین بار در سال 1400 به ترجمه‌ی عباس رضایی ثمرین و رسول صفرآهنگ روانه بازار شده بود.

کتاب از کاربران شبکه‌های اجتماعی چون «کنش‌گران اجتماعی خودکار» سخن به میان می‌آورد که وقتی برای تقویت سیاست‌مداران و موضع سیاسی آن‌ها دست به فعالیت در رسانه‌های اجتماعی می‌زنند، گاهی با «ایجاد اجماع» و گاهی هم با ایجاد «توهم حمایت عمومی» از یک ایده یا سیاست بحث‌برانگیز به سود آن هدف بهره می‌برند و به نفع آن هدف‌ها اقدام می‌کنند. این پژوهش با انجام تحقیق‌هایی کیفی و داده‌کاوی دقیق اطلاعات جهت‌دهی‌شده از طرف منبع‌های سیاسی متعدد و ناپیدا، در واقع مسئله‌ای به نام «پروپاگاندای رایانشی» را طرح کرده و نظام‌های سیاسی را به مخاطبان می‌شناساند.

همچنین، کتاب به طراحی و اجرای الگوریتم‌های گوناگون در شبکه‌های اجتماعی اشاره می‌کند و نشان می‌دهد که در موردهای مطالعه شده، تا چه اندازه این الگوریتم‌ها در قامت ابزاری برای ارتباطات سیاسی کاربرد داشته‌اند. نویسنده در این اثر، روش‌های پژوهشی این گروه‌های تحقیقاتی شامل مواردی چون علوم داده‌های اجتماعی، مردم‌نگاری کیفی، مشاهده در حین مشارکت و تحقیق میدانی، تحلیل شبکه‌های اجتماعی، نظرسنجی و سایر روش‌های سنجش افکار عمومی و تحلیل تطبیقی ذکر می‌کند و به مطالعه در کشورهای روسیه، اوکراین، کانادا، لهستان، تایوان، برزیل، آلمان، آمریکا و چین می‌پردازد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *